YO3KSR, radioclubul Bucuresti al Societatii Romane a Radioamatorilor

 

 

 

 

 

            ...when anything fails, ham radio!

Get Adobe Flash player

17 martie 2014, ora 18 UTC

Concursul International

BUCHAREST HF

 

Click pentru a accesa site-ul concursului!

Radioclubul YO3KSR este un proiect al Societatii Romane a Radiomatorilor

Societatea Romana a Radioamatorilor este persoana

juridica de drept privat, inregistrata in

Registrul persoanelor juridice fara scop patrimonial J.S.3 sub nr.87/2008 si sub nr.7347/A/2008 in Registrul National.

CIF:24860690
Cont: RO73BPOS 8500 6853 284RON02

Un nou digipeater S.R.R.

Un nou Digipeater APRS a fost dat in folosinta in Bucuresti pentru a creste acoperirea pentru statiile "Packet/APRS Capable".

Echpamentul este instalat la locatia B1UHF si are in compunere o statie Motorola GM300, setata pentru 15 W Pout, o antena HyGain 2R. TNC-ul este o clona Paccom cu FWl UIDIGI.

Indicativul in reteaua de digipeater-e este YO3KSR-1 iar testele preliminare demonstreaza ca acest nod este un complement necesar pentru Bucuresti, unde sistemele preexistente aveau destule zone de "umbra".

Alaturi de YO3KSR-2 situat in muntii Bucegi, Vf. Furnica, el este o contributie la infrastructura apta sa asigure comunicatii in situatii de urgenta dezvoltata de Societatea Romana a Radioamatorilor.

Pentru a accesa harta statiilor aprs, puteti accesa acest LINK.

APRS (Automatic Packet Reporting System) este o retea complexa realizata de radioamatori, prin care se pot transmite informatii in format digital.

Prin APRS se pot transmite informatii telemetrice, de pozitie (GPS). e-mail ori se pot transmite mesaje scurte, asemanator celor din telefonia mobila.

Reteaua este operata exclusiv de catre radioamatori si poate fi accesata folosind o statie radio, un dispozitiv adaptor (TNC) si un calculator (sau PDA).
Unele modele de statii radio pot beneficia de infrastructura APRS incorporand unitate GPS si TNC. Astfel, cu o statie de marimea unui telefon mobil, radioamatorii pot citi informatiile din reteaua APRS direct pe ecranul statiei!

Forumboard pentru APRS.

73 de YO3HJV