YO3KSR, radioclubul Bucuresti al Societatii Romane a Radioamatorilor

 

 

 

 

 

            ...when anything fails, ham radio!

Get Adobe Flash player

 

APRS Server Romania

Radioclubul YO3KSR este un proiect al Societatii Romane a Radiomatorilor
 

Societatea Romana a Radioamatorilor

este persoana juridica de drept privat, inregistrata in

Registrul persoanelor juridice fara scop patrimonial J.S.3 sub nr.87/2008 si sub nr.7347/A/2008 in Registrul National.

CIF:24860690
Cont: RO73BPOS 8500 6853 284RON02

 

 

 

Maximum Usable Frequency

Gratie tehnologiilor moderne stim tot mai mult despre ceea ce se petrece cu ionosfera. Trecerea de la teoretic la practic, in domeniul stabilirii conditiilor de propagare in timp real s-a facut odata cu implementarea unui sistem de ionosonde care analizeaza permanent gradul de ionizare al ionosferei si care poate furniza o imagine asupra conditiilor de reflexie a undelor radio din spectrul HF ( 0 - 30 MHz).

Societatea Romana a Radioamatorilor a incheiat cu Institutul DIAS din Grecia un parteneriat de utilizare a rezultatelor produse de sistemul european de ionosonde.

Va oferim si dumneavoastra aceste imagini, care se actualizeaza periodic, de regula din 15 in 15 minute (este necesar un refresh - F5 pentru actualizarea imaginii).

Ele reprezinta ionogramele cu frecventa maxim uzabila de la ionosonda catre Europa. Curbele "izobare" de pe imagine reprezinta frecventele maxime pe care, cu certitudine, puteti auzi corespondenti pe directia ionosondei, la frecventele indicate.

Statia Arenosillo


 

Statia Atena


 

Statia Chilton


 

Statia Lycksele


 

Statia Madrid


 

Statia Roma


 

Statia Ebre


Le multumim/Special thanks for:

-Dr Anna Belehaki, Research Director Ionospheric Group Institute for Space Applications and Remote Sensing National Observatory of Athens

-Themistoklis G. Herekakis Research Associate Institute for Space Applications and Remote Sensing National Observatory of Athens Imagini utilizate cu permisiunea DIAS.

2004 – DIAS Project. All right reserved © - www.yo3ksr.ro - 2011