YO3KSR, radioclubul Bucuresti al Societatii Romane a Radioamatorilor

 

 

 

 

 

            ...when anything fails, ham radio!

Get Adobe Flash player

 

APRS Server Romania

Radioclubul YO3KSR este un proiect al Societatii Romane a Radiomatorilor
 

Societatea Romana a Radioamatorilor

este persoana juridica de drept privat, inregistrata in

Registrul persoanelor juridice fara scop patrimonial J.S.3 sub nr.87/2008 si sub nr.7347/A/2008 in Registrul National.

CIF:24860690
Cont: RO73BPOS 8500 6853 284RON02

 

 

 

EXPERIMENT

TEHNOPOL - Baloane HALO in ianuarie 2014

In zilele de 14 si 15 Ianuarie 2014 se incearca lansarea a doua baloane de mare altitudine cu scopul de colectare a particulelor generate de dezintegrarea cometei ISON la trecerea pe langa Soare spre finalul anului trecut. Lansarile vor avea loc din zona Buzaului cu zona estimata de recuperare pe directia Sud-Est.

Primul balon TEHNOPOL-1 va fi lansat pe data de 14 Ianuarie 2014 la ora 7:30 AM si va contine echipament de monitorizare in VLF a urmelor radio generate de particulelor cometei ISON (precum si a altor meteori) la “intrarea” in atmosfera.

Al doilea balon TEHNOPOL-2 va fi lansat pe 15 Ianuarie 2014 la ora 7:30 AM si va contine un system automatizat de colectare a particulelor cometei ISON (precum si a altor meteori). Sistemul automatizat va deschide paletele colectoare la peste 20 km si le va inchide inainte de burst-ul balonului.

Ambele baloanele vor avea instalate un emitator APRS care va emite balize cu locatia, viteza precum si date telemetrie masurate in timpul zborului. Balizele vor putea fi urmarite atat pe 144.800 Mhz cat si pe www.aprs.fi sub indicativul YO4SJI.

Desi conditiile de zbor sunt dificile, curentii de la mare altitudine avand viteze destul de mari (specifice anotimpului de iarna) riscam aceste zboruri deoarece in aceasta perioada Pamantul trece prin zona orbitala care contine “resturile” cometei ISON.

Read more: TEHNOPOL - Baloane HALO in ianuarie 2014

Stratospherium II - Path Prediction

As the time goes by and the countdownd goes to hours instead of days, we have more accurate predictions.

Most of them looks like this ones here.

The first team will be enroute to Buzau in a few hours.

Estimated arrival team at Buzau is 13:00 LT (10:00UTC). We will explore the potential launch sites and we'll do some radio coverage tests in that area.

We will try to do online video transmisssion of the chasing!

Stay tune for news!

73 de Adrian, yo3hjv

We will try to broadcast video stream from launch and, maybe, from the chasing! Stay tuned for news!

Stratospherium II - august 2012

Dupa cum stiti, anul trecut, pe  15 octombrie 2011, revista ȘTIINȚĂ&TEHNICĂ in colaborare cu radioclubul nostru, YO3KSR, a lansat un balon de mare altitudine ce a ajuns la peste 35.000 m, stabilind un record est-european.

În acest an, S&T împreună cu Agenția Spațială Română ROSA si cu radioclubul YO3KSR al Societatii Romane a Radioamatorilor, organizează un nou proiect, dar, de această dată, lansarea contine proiecte experimentale ale publicului.

Selectia propunerilor de proiecte a fost efectuata de catre echipa coordonatorilor de la Stiinta & Tehnica.

Read more: Stratospherium II - august 2012