YO3KSR, radioclubul Bucuresti al Societatii Romane a Radioamatorilor

 

 

 

 

 

            ...when anything fails, ham radio!

Get Adobe Flash player

 

APRS Server Romania

Radioclubul YO3KSR este un proiect al Societatii Romane a Radiomatorilor
 

Societatea Romana a Radioamatorilor

este persoana juridica de drept privat, inregistrata in

Registrul persoanelor juridice fara scop patrimonial J.S.3 sub nr.87/2008 si sub nr.7347/A/2008 in Registrul National.

CIF:24860690
Cont: RO73BPOS 8500 6853 284RON02

 

 

 

Ce este IRC si de unde cumpar?

Cuponul International de Raspuns (IRC-International Reply Coupon) este un efect postal ce poate fi schimbat pentru timbrele necesare expedierii internationale a unei scrisori de pana la 20 de grame cu expeditie "airmail". IRC-ul circula in tarile incluse in Uniunea Universala a Postelor (UPU - Universal Postal Union) si este acceptat in toate tarile membre.

 

Este de retinut ca IRC, desi trebuie acceptat de catre tarile parte in UPU, acestea nu sunt obligate sa si emita IRC! IRC-urile au fost introduse pentru prima data in circulatie in urma Congresului de la Roma al UPU, in anul 1906.

El are un important rol in circulatia QSL-urilor radioamatorilor intrucat, mai ales atunci cand dorim un QSL card de la o statie exotica dintr-o tara membra a UPU, este suficient sa includem in corespondenta pe care o trimitem, un plic autoadresat si un IRC. Valorile IRC variaza de la tara la tara si, in urma "Afacerii Ponzi", pretul lor a fost reglementat astfel incat sa nu mai permita specularea diferentei de valori pentru obtinerea unui castig! Lista tarilor membre ale UPU. In Romania, IRC-urile pot fi achizitionate de la fiecare Oficiu Postal 1 din orasele resedinta de judet.

Cautare oficii postale care vand IRC in Romania.